Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци (ЦПТТ) у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука (ИЦБЛ) организује програм „Моја пракса“ с циљем да студентима завршних година пружи јединствену прилику за стицање практичног радног искуства у компанијама. Програм финансијски подржава Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. 
Опширније...

Међународна седмица студената у Темишвару је међународни студентски фестивал који омогућава студентима широм свијета да путују, уче и постану активни млади људи, не само у својим заједницама него и на међународном нивоу.

Опширније...

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци са задовољством представља научно-популарну књигу под називом "Шуме Републике Српске - у слици и ријечи". Заправо, ријеч је о фотомонографији у којој су приказане најочуваније шуме овог ентитета са више од 200 оригиналних фотографија у циљу промоције једног од најважнијих ресурса наше земље и њиховог диверзитета.
Опширније...

Индустријске области 16. Прерада и производи од дрвета и 31. Производња намјештаја чине око десет процената цјелокупне индустријске производње у  Републици Српској. У више од 500 привредних друштава запослено је око 10.000 радника а заједно са запосленим у области шумарства и сјече дрвета број запослених је око 16.000 радника. Дужи низ година остварују позитивне стопе раста индустријске производње.

Опширније...

Драге колеге,
уважени будући студенти,

Питање избора факултета пред којим се сада налазите у великој мјери одређује Вашу будућност. Пред Вама је велики број понуда, али смо сигурни да наши студијски програми Шумарство и Прерада дрвета заврјеђују Вашу пажњу. Наши студијски програми су бaзирaни нa мултидисциплинaрнoсти и инoвaтивнoсти кao нajзнaчajниjим oбиљeжjимa сaврeмeних студиja. У центру наших интересовања сте Ви, Ваше потребе и амбиције.
Опширније...

eStud cyr

Огласна табла за студенте

glasnik banner

savez banner