Студентска мобилност

Студентска мобилност на Шумарском факултету реализује се кроз неколико програма:

1. ЕРАСМУС К1 кредитна размјена студената – се реализује са партнерским Универзитетима у Европи. Тренутно се реализује ЕРАСМУС К1 програм размјене са Менделовим Универзитетом у Брну, Чешка република, једном од најпрестижнијих образовној институцији у Европи. Студентима је обезбијеђен боравак у трајању од једног семестра при чему студенти слушају предмете на партнерској институцији и полажу испите. Након повратка у Шумарски факултет у Бањој Луци, валоризују се положени испити и студент наставља са редовним активностима. Трошкови путовања и боравка студената на факултету у иностранству су у потпуности покривени кроз подршку ЕРАСМУС К1 програма.

2. CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) – je програм размјене студената и наставника. Шумарски факултет је био први факултет на Универзитету у Бањој Луци који је координисао један такав пројекат.

3. IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) – представља програм међународне размјене студената. Неколико наших студената је било на размјени у европским земљама, а такође су студенти из иностранства били наши гости.

Више информација о програмима размјене студената и особља можете наћи на линку испод:

Размјена студената и особља