Докторант Универзитета у Падови, Maja Срндовић Радосављевић одржаће дана 02.06.2021. године, са почетком у 12:30 минута у сали број 1, предавања за студенте и наставнике под насловом:

„Шта после завршеног факултета? Могућност развоја каријере у сектору шумарства“

Позивамо све заинтересоване студенте и наставнике да присуствују предавaњу колегинице Маје Срндовић Радосављевић те да узму активно учешће у дискусију након предавања.

Биографија предавача: Маја Срндовић Радосављевић је докторант Универзитета у Падови, где се бави истраживањем процеса трговине дрветом у земљама западног Балкана. После скоро 10 година рада у јавном сектору шумарства у Србији, од јесени 2020. године је стипендиста Универзитета у Падови, на докторском програму „ Land, Environment, Resource and Health“, који важи за један од најквалитетнијих докторских програма у Европи у области природних ресурса и животне средине. 2012. године завршила је мастер студијски програм у области шумарске политике и економике, FOPER, финансиран од стране Европског шумарског института. Каријеру је почела у Управи за шуме, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републике Србије. Већ 7 година је запослена у ЈП Србијашуме где је обављала послове руководиоца одељења за план и анализу, шефа кабинета директора, извршног директора сектора за стратешко планирање, саветника директора предузећа. Од 2019. ангажована је као консултант FEA - регионалне нго организације, на регионалним пројектима у области шумарства и заштите животне средине.