Докторант Универзитета у Падови Маја Срндовић Радосављевић одржала је гостујуће предавање за студенте и наставнике Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, на тему „Шта после завшеног факултета? Могућност развоја каријере у сектору шумарства“.

Предавање је одржано 02.06.2021. године, а већи број студената Шумарског факултета је својим присуством показало велико интересовање за ову корисну и јако важну тему.

Маја Срндовић Радосављевић је докторант Универзитета у Падови, где се бави истраживањем процеса трговине дрветом у земљама западног Балкана. После скоро 10 година рада у јавном сектору шумарства у Србији, од јесени 2020. године је стипендиста Универзитета у Падови, на докторском програму Land, Environment, Resource and Health, који важи за један од најквалитетнијих докторских програма у Европи у области природних ресурса и животне средине. 2012. године завршила је мастер студијски програм у области шумарске политике и економике, ФОПЕР, финансиран од стране Европског шумарског института. Каријеру је почела у Управи за шуме, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републике Србије. Већ 7 година је запослена у ЈП Србијашуме где је обављала послове руководиоца одељења за план и анализу, шефа кабинета директора, извршног директора сектора за стратешко планирање, саветника директора предузећа. Од 2019. ангажована је као консултант Феа - регионалне нго организације, на регионалним пројектима у области шумарства и заштите животне средине.

Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци захвалан је колегиници Маји Срндовић Радосављевић што је кроз одржано предавање, са нашим студентима подијелила своје искуство у раду и развоју каријере у сектору шумарства.