Клика вјерује да не може и не смије, као једна од највећих ИТ компанија у Босни и Херцеговини, постојати изван заједнице у којој дјелује.

У самој суштини Кликиног пословања налази се посвећеност напретку наше заједнице, стога Клика континуирано ради и налази начине да обезбиједи реципроцитет, а сав ангажман компаније који сеже од континуираних хуманитарних акција које на мјесечном нивоу подржавају упосленици Клике, путем Клика фонда солидарности, до пројеката из домене дјеловања којима је Клика значајно олакшала рад организацијама као што су Помози.ба и академским институцијама, имали сте прилику упратити путем медија, Клика wеб странице и профила на друштвеним медијима.

У оквиру концепта Клика Фоундатион, као круне континуиране посвећености бољитку бх. шире заједнице, Клика с поносом најављује сљедећи пројекат, а ради се о програму стипендирања студената свих факултета и академија Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Бањој Луци. Циљ овог програма је подржати студенте из свих области и индустрија за које се имају прилику образовати на нашим јавним универзитетима, младе људе с различитим друштвеним позадинама. Клика вјерује да само пропорционалним улагањем у све сегменте друштва и креирањем прилика за младе који имају амбиције, али још увијек немају адекватну подршку, може се очекивати напредак нашег друштва у цјелини.

Клика позива све који ће у школској 2021/2022 години бити студенти/студентице завршних година/апсолвенти и апсолвентице, на додипломским и постдипломским студијима, свих факултета и академија Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Бањој Луци да пошаљу свој CV и Мотивационо писмо на stipendije@klika.ba.

Траже се ангажирани, талентовани, млади људи који су страствени у областима које их занимају, који већ активно раде на развоју своје каријере и креирању прилика за себе и своје колеге. Клика вас да се представите у најбољем свјетлу кроз приче о вашем волонтерском/радном ангажману, пројектима и иницијативама које сте реализирали/ у којима сте учествовали, или представљањем својих идеја.

Напомиње се да просјек оцјена неће бити пресудан, јер се траже изузетни млади људи који су спремни бити лидери промјене у нашем друштву, експерти у својим областима дјеловања, иноватори и инспирација другима.

Једнократна стипендија у износу од 1.000 КМ бит ће додијељена по једном/једној најбољем/најбољој студенту/студентици (додипломског или постдипломског студија), у складу с критеријима које је Клика поставила, са сваког од факултета Универзитета у Сарајеву и Универзитета у Бањој Луци на церемонији која ће бити одржана почетком наредне академске године.

Рок за пријаву: 15. аугуст 2021. 23:59 х. За више информација о начину пријаве и потребној документацији посјетите официјелну wеб страницу Клике.

Клика се радује вашој пријави и охрабрује вас да се представите Одбору Клика Фоундатион.