На сајту Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво 01.11.2021. год. објављен је Конкурс за стипендије студентима високошколских установа по сљедећим категоријама:

  1. Конкурс за додјелу 650 стипендија студентима високошколских установа (категорија: успјешни студенти првог, другог и трећег циклуса студија)
  2. Конкурс за додјелу 65 стипендија студентима високошколских установа  (категорија: студенти дефицитарних занимања првог циклуса студија)
  3. Конкурс за додјелу 335 стипендија студентима високошколских установа (категорија: остали студенти првог циклуса студија)
  4. Конкурс за додјелу 15 стипендија студентима високошколских установа (категорија: студенти са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица)

Обавјештавамо студенте Шумарског факултета Универзитета да могу се пријаве на наведене конкурсе, а поготово да обрате пажњу на конкурс под редним бројем 2 (ДЕФИЦИТАРНА ЗАНИМАЊА) јер је ове године Шумарство сврстано у дефицитарна занимања. То вишеструко повећава могућност добијања стипендије студентима нашег факултета обзиром да је врло мали број занимања сврстан у наведену категорију.

Руководство Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци