Поводом Свјетског дана заштите животне средине, Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци, под покровитељством предсједника Републике Српске госпође Жељке Цвијановић и ЈПШ “Шуме Републике Српске” – Шумско газдинство Бања Лука организовало је,  на излетишту „Гозна” у Челинцу,  прве „Мале шумарске игре“

У такмичарском дијелу учествовала су дјеца предшколског узраста из вртића из Бањалуке и Челинца.

– Прелијепа природа и разиграни малишани на првим „Малим шумарским играма“, у организацији Шумарског факултета и Шумског газдинства Бањалука. Природу треба чувати, али и уживати у њој и то је основна лекција коју на овај начин желимо да пренесемо нашој дјеци. Веома сам срећна што сам, кроз покровитељство, имала прилику да будем дио ове сјајне манифестације – објавила је предсједница Српске на Инстаграму.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да увијек треба искористити прилику да се дјеца одвоје од модерних електронских уређаја, да што више времена проводе у природи, те тако јачати њихову свијест када је ријеч о очувању животне средине.

Начелник општине Челинац Владо Глигорић изразио је задовољство што се на подручју ове локалне заједнице дешава лијепо дружење најмлађих, те поручио да је очување природе и здраве животне средине предуслов за опстанак човјечанства.

Декан Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци Маријана Каповић Соломун рекла је да је циљ „Малих шумарских игара“ да дјеца кроз игру и такмичење у природи схвате колико им је природа важна.