Проф. др Војислав Дукић и асистент Срђан Билић, дипл. инж. шум. у оквиру Erasmus+ програма кредитне размјене академског особља, у периоду од 04.06. до 12.06.2022. године, посјетили су Варшавски универзитет природних наука (SGGW). Варшавски универзитет је највећи и најстарији пољопривредни и универзитет природних наука у Пољској, који је основан 1816. године као Краљевски универзитет. Универзитетски кампус се налази у дистрикту Ursynów у Варшави и заузима површину од 60 хектара.

За представнике Шумарског факултета 05.06.2022. године уприличен је састанак са ректором проф. др Michał Jerzy Zasada, на коме је разговарано о могућностима сарадње. Ректор долази са катедре Планирање газдовања шумама на Шумарском факултету Варшавског универзитета.

Представници Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци су четири дана боравили и у Августовској шуми (пољ. Augustowski Bór) на сјевероистоку Пољске, са наставницима и студентима, а у склопу теренске наставе. На терену су уприличена предавања на којима су колегама из Пољске презентоване информације о образовању и шумарству у Босни и Херцеговини, са посебним освртом на планирање газдовања шумама.

Након повратка у Варшаву, организована је посјета арборетуму SGGW w Rogowie, који спада у групу арборетума најбогатијих са врстама дрвећа и жбуња у Европи. Арборетум се налази u Бжежинском округу, у општини Рогов. Арборетум заузима површину од 54 хектара, а основан је 1925. године. У склопу арборетума се налази и музеј Шумарства.

Са колегама са Шумарског факултета Варшавског универзитета природних наука и представником Шумарског факултета из Тиране започети су преговори око заједничких истраживања јеле (Abies alba Mill.), врсте која је аутохтона у наше три државе.

Гости из Бања Луке дугују посебну захвалност домаћину доценту Wojciech Kędziora.