У просторијама Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, у сриједу 15.03.2023. године, организован је састанак са представницима FAO организације.

Теме састанка, којем су присуствовали Владо Пијуновић, национални координатор FAO, Набил Ганги, замјеник директора FAO за Европу и Централну Азију, проф. др Далибор Кесић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци, проф. др Маријана Каповић Соломун, декан Шумарског факултета и доц. др Вања Даничић, биле су преглед досадашње, као и интензивирање будуће сарадње, нарочито у дијелу који се односи на подизање свијести о важности шума и мијењање перцепције о шумарству и шумама као ресурсу.

У пријатељској атмосфери договорене су будуће активности, продискутован и усаглашен план сарадње за наредне двије године, а представници FAO организације пружили су пуну подршку свим плановима руководства Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци и самим тим указали на значај наше институције као једног од кључних партнера у наредном периоду.